Site icon eBrod

Afera “Korona ugovori” trese Srpsku: Uhapšen direktor dobojske bolnice Mladen Gajić

ДОБОЈ, 1. OKTOБРА /СРНА/ - Директор Болнице Болнице "Свети апостол Лука" Младен Гајић.

Istražioci MUP-a RS po nalogu Posebnog odjeljenja javnog tužilaštva od ranih jutarnjih sati pretresaju dobojsku bolnicu i objekte u vlasništvu Gajića, a u sklopu istrage o nezakonitoj nabavci medicinske zaštitne opreme tokom pandemije virusa korona.

Istovremeno pretresi su i u Banjaluci, odnosno Institutu za javno zdravstvo RS i firmi za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi, koja je u vlasništvu Vladimira V.

MUP Srpske saopštio je danas da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet po naredbi Okružnog suda Banjaluka na području grada Doboja vrše pretrese lokacija koju koristi M.G. iz Doboja, kao i lokacije u Banjaluci koju korisiti V.V, kao i firme čiji je on direktor.

„Pretresi se vrše pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a u okviru istrage koje se odnoci na javne nabavke medicinske zaštitne opreme JZU bolnice „Sveti apostol Luka“ u Doboju, kao i druge medicinske opreme koju je nabavljao Insititut za javno zdravstvo Republike Srpske u prošloj godini“, naveli su iz MUP-a Srpske.

Dragica Tojagić, portparol Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, potvrdila je ranije za Srpskainfo da od jutarnjih časova traju pretresi na više lokacija u Doboju i Banjaluka zbog nezakonite nabavke medicinske opreme.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da je Institut za javno zdravstvo RS, odnosno ranije uhapšeni direktor Branislav Zeljković preko firme za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi u Banjaluci nabavio termalne kamere na zahtjev UKC Republike Srpske.

Prema nezvaničnim informacijama budžet Republike Srpske oštećen je za više stotina hiljada maraka.

(SrpskaInfo)

Exit mobile version