Uručene diplome maturantima SŠC “Nikola Tesla”

Na prigodnoj ceremoniji, u amfiteatru SŠC “Nikola Tesla”, juče je upriličena dodjela diploma za maturante ove vaspitno obrazovne ustanove. Na svečanosti su takođe proglašeni i najbolji učenici završnih razreda.

Biti najbolji znači biti u potpunosti predan i posvećen, odlučan, ali i znatiželjan, uporan u nastojanjima da se spozna što više i da se ide što dalje. Sve ovo krasi gimnazijalca Sergeja Banović, “Vukovca” i učenika 4-3 razreda, koji je ponio epitet najboljeg, odnosno titulu učenika generacije.

Sergej Banović

Sergej je naveo da mu je ovo priznanje velika čast, ali i obaveza .

-Srećan sam zbog izbora za učenika generacije. Ovo priznanje predstavlja krunu mog dosadašnjeg rada. Za uspjeh su zaslužni moji učitelji, nastavnici, profesori. Naravno i moji roditelji. Svi oni ostavili su neizbrisiv trag u mom odrastanju. Mnogo lijepih uspomena nosim iz školskih dana koje će vječno biti u mom sjećanju,- rekao je Sergej te istakao da planira upisati Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

Prigodne diplome i poklone dobilo je ukupno 14 maturanata koji su tokom srednjoškolskog obrazovanja, u svim razredima, imali odličan uspjeh i primjerno vladanje. To su sledeći učenici: Sergej Banović, Aleksandra Dujanić, Adriana Cvjetković, Stefan Đukić, Aleksandra Ivanović, Andrea Jaćimović, Ilija Jovičić, Zorana Pivaš, Ariana Rijić, Jelena Šikman, Boris Džabić, Vanja Čivčić, Renata Josić i Suzana Bardak.

Prigodnim riječima maturantima se obratila direktorica škole Dragica Ivanović i poželjela im sreću u budućem školovanju i životu.

-Želim da sve prepreka na putu ostvarivanja vaših snova uspješno savladate. Borite se kroz život da bude dobro ne samo vama nego i drugima. Srećno maturanti!-,istakla je Ivanović koja je najboljim maturantima uručila i prigodne poklone.

Ove godine napravljenoje i jedno malo iznenađenje za maturante. Naime, putem video poruka i sa školske bine, motivacione govore i riječi podrške svršenim srednjoškolcima uputili su nekadašnji učenici ove škole, a sada uspješni studenti Nikola Zubić, Zoran Šukurma, Marko Ćatić, Sara Škvorc, Sanjin Radovanović, Dragana Srijemac, Romana Balatunović i Vera Ivanović.

U generaciji maturanata Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ 2021/2022. godina ispraćeno je šest odjeljenja i to bravari,električari,frizeri,tehničari informacionih tehnologija, bankarski tehničari i gimnazijalci, a maturiralo su ukupno 102 učenika.

Diploma nije kraj, već početak puta. Svim maturantima srećno u daljem školovanju i pronalasku posla u struci!

Izvor: Radio Brod

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.