Brođani osvojili 18 medalja u Doboju

KK „Polet“ iz Broda, već godinama utorkom i četvrtkom na treninzima okuplja veliki broj mališana koji pored toga što vrijedno treniraju, spremaju se za sportska takmičenja i polaganja za dodjelu pojasa, uče i mnoge druge vještine.

“Kroz godine svog postojanja klub je imao izuzetno svijetle trenutke ali i neke manje padove”, rekla je Jovana Ignjatić trener u klubu.

-Vjerovatno dođe do zasićenja, pa se djeca otuđe od kluba. Međutim sad se ponovo vraćaju stari članovi ali dolaze i novi da se učlane, vrijedno treniraji i spremaju se za takmičenja. Inače, karate je veoma dobar sport u kome pored fizičkog djeca treniraju i mentalnu snagu. Djeca uče da se nose sa pobjedama i porazima, na takmičenjima i polaganju. – kaže Ignjatić.

Da se u klubu vrijedno trenira pokazuju i postignuti rezultati, na takmičenjima širom zemlje pa i šire.

Protekli vikend (14. novembra) 24 mališana KK „Polet“ takmičili su se na karate turniru „Doboj Open 2021“ sa svojim vršnjacima iz drugih karate klubova i u konkurenciji 526 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Austrije i BiH osvojili 18 medalja.

-Radi se o zaista masovnom turniru koji je u vrijeme prije pandemije korona virusa okupljao oko 1000 takmičara, te je utoliko veći uspjeh naših karatista koji su osvojili 18 medalja. Na ovom turniru nastupili su i mališani kojima je ovo bilo prvo takmičenje, poput Miroslava Kostadinovića koji je osvojio zlatnu medalju. – kaže Ignjatić

Po njenim riječima, do kraja sezone predstoji im još nekoliko takmičenja, a potom slijedi polaganje na novi pojas koje se održava krajem decembra.

Svi mališani koji žele da se druže, takmiče, putuju i nauče nešto novo, KK“Polet“ dobro je mjesto da ostvare svoje želje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *